Svako prije početka rekreativnog vježbanja u našem Studiju prolazi privatni uvodni čas koji čine konsultacije, inicijalna dijagnostika i kratki uvodni trening te savjetovanje.

Na uvodnom treningu se upoznajemo sa navikama, eventualnim ograničenjima i bolovima te ciljevima pojedinca. Provodimo statičku i dinamičku posturalnu analizu, analizu kretanja i motoričkog statusa čime jasno definišemo trenutno stanje i nivo utreniranosti.
Temeljem provedenog pregleda i testiranja, a opet u skladu sa ciljevima pojedinca, formira se fokus trenažnog programa te predlaže sistem treninga. Kroz pokazni/uvodni trening klijent se upoznaje sa osnovnim principima rada i metodologijom Studija.

Ovim uvodnim treningom se utiče na personalizaciju i efikasnost odabranog programa te na sigurnost i krajnje zadovoljstvo klijenta.
Nebitno da li je riječ o odabiru traninga unutar privatnog ili grupnog režima, aktivnom ili neaktivnom rekreativcu, svaki klijent prolazi uvodno testiranje čime se od samog početka postavljaju visoki standardi rada.