PROGRESSIVE® je nova tehnologija treninga bazirana na najnovijim naučnim istraživanjima o funkcionalnosti ljudskog tijela. U fokusu ove metode je “ljepota kretanja”, koja podrazumijeva efikasnu distribuciju energije, kretanje bez bola, povezanost uma i tijela, dobar balans između jačine i fleksibilnosti i što je najvažnije uživanje u pokretu.

Upravo je PROGRESSIVE® taj koji dodaje igru i slobodu u kretanju i to radi na inteligentan način, usmjeren ka zdravlju.

PROGRESSIVE® je precizan i kreativan trening koji povezuje različite metode treninga na jedinstven i inovativan način.

PROGRESSIVE® je originalna metoda Body & Mind Studija koja se kontinuirano nadograđuje od 2000. godine a koja se od 2012. dijeli na dva posebna programa rekreacije i sistem kondicione pripreme.

PROGRESSIVE® naziv i njegove varijacije su zaštićena imena Body & Mind Studija.

Sva znanja i uvidi, sve naše duboke inspiracije i emocije, svu našu autentičnost i stav ugradili smo u PROGRESSIVE®.

 

PROGRESSIVE® CONDITIONING

PROGRESSIVE® CONDITIONING je višestrani sportski trening prilagođen rekreativcima kojim se razvijaju funkcionalne, motoričke i kognitivne sposobnosti. PROGRESSIVE® spaja kardio vježbe, vježbe snage, izdržljivosti i balansa sa posebnim fokusom na pravilnu tehniku izvođenja. Ovaj program uči sve fundamentalne pokrete i njihove varijacije, optimizujući način na koji hodamo, trčimo i krećemo se svakodnevno. PROGRESSIVE® metodom svaki polaznik se, na siguran i progresivan način, motorički opismenjuje i razvija sposobnosti u skladu sa svojim mogućnostima.

Učinci ovog programa su smanjeno potkožno masno tkivo, povećani mišićni tonus, smanjenje mogućnosti povreda, povećanje mobilnosti, snage, izdržljivosti i nivoa energije. Uz sve rečeno, PROGRESSIVE® je kreativan i veoma zabavan program.

 

PROGRESSIVE® MOTION

Izvorno zvan PROGRESSIVE® PILATES, prvi je program treninga kojeg je osmislila Mirela Anić još 2000. godine i koji je na području jugoistočne Europe predstavljala i obučavala od 2004. godine, što potvrđuje i veliki broj instruktora koji nose ovu licencu.

Danas je on jedan od programa Body & Mind Studija, sa novim imenom PROGRESSIVE® MOTION koji razvija i unapređuje tim naših stručnjaka. Ovaj visokoenergetski program predstavlja kombinaciju dinamičnog disanja, pokreta Hatha Yoge, vježbi balansa i snage sa vlastitim tijelom te Pilates i DNS vježbi. Fluentno povezani slijedovi postura koji teku jedna u drugu, mobilizuju zglobove, toniraju i opuštaju mišiće, optimizuju disanje i koncentraciju na trenutak u kojem jesmo. Trening je baziran na strukturi i preciznosti savremenog Pilatesa a uz poštovanje biomehaničkih principa DNS-a, što njegovoj poetičnosti dodaje i elemente sigurnosti i efikasnosti. Tranzicije između vježbi čine slobodne pokrete tijela, koje su po svojoj prirodi gibanje, samo i upravo su one te koje ovaj program obogaćuju i čine ga kreativnim i raznolikim.

Ovo je kompletan progresivni mindbody trening koji pospješuje fokus, umanjuje stres, uči pravilnom disanju te balansira tijelo i um. U ovom kreativnom spoju istoka i zapada kojeg obožavaju vježbači i treneri već više od 15. godina spajaju se sva naša znanja o čovjeku i struci, sva naša lična sportska i plesna obrazovanja i sva ljubav prema samom kretanju. U fokusu ovog programa je povećanje svjesnosti, kvaliteta, slobode i ljepote kretanja, sa kojom se neminovno povećava i samopouzdanje te ljubav prema sebi.