Rad unutar grupnog režima ne omogućava personalizaciju programa, visok nivo kontrole, sigurnosti i učinkovitosti, kao što je to slučaj unutar individualnih programa. Ipak male homogene grupe, nastoje držati se spomenutih principa u što je većoj mjeri te su zato preporučljive zdravim rekreativcima ili osobama sa manjim posturalnim problemima i ograničenjima lokomotornog sistema. Zbog svega navedenog velike trenažne grupe preporučuju se jedino zdravim rekreativcima.

Body & Mind tim treninge održava u malim homogenim grupama. Male homogene grupe čini 5-8 osoba unutar kojih se provode različiti STOTT PILATES®, PROGRESSIVE® i Yoga programi.

Programi se razlikuju svojom strukturom, dinamikom, vrstama opterećenja i osnovnim fokusom uz poštovanje načela sigurnosti. Cijene grupnih programa formirane su skladno broju treninga u mjesecu, bez obzira na njihovu specifičnost.

U grupnim programima se koristi niz rekvizita koji dodatno povećavaju snagu, fleksibilnost i balans, a ujedno doprinose raznovrsnosti treninga. Uz različite lopte i polulopte koriste se valjci, jastuci, rotacioni diskovi, gume, obruči, težinske šipke i loptice, jednoručni tegovi te druge platforme (arc barrel, Pilates edge, spine supporter), TRX i mašine (Reformeri i Chairovi).