Body & Mind Studio pionir je inteligentnog treninga na ovim prostorima. Od početka rada usmjereni smo na kvalitet, preciznost i uravnoteženost daha i pokreta. Prožimajući naša znanja, sa dubokim promišljanjem, intuicijom i igrom, usudili smo se kreirati filozofiju treninga i principe rada studija koji u ono doba nisu bili česta pojava.

Naša misija je vezana za svakog klijenta ponaosob te na tržište kao cjelinu. Usmjereni smo ka pružanju cjelovite usluge svakom našem klijentu, koja će ostvariti dugotrajne rezultate u fizičkom i emotivnom smislu. Sa druge strane svojim savremenim, inovativnim i visoko kvalitetnim radom smo postali uzor mnogim kolegama i struci u regiji. Dobijene prilike i uloge doživljavamo ozbiljno te nastojimo svojim radom doprinijeti jačanju kolektivne svijesti o inteligentom vježbanju tijela kojoj osnovni motiv ne bi trebao biti estetski, već zdravstveni. Ujedno ulaganjem u znanja i alate rada, ličnim i timskim razvojem pokazujemo koliko daleko se može ići kad se vjeruje, sanja i marljivo radi.

OSNOVNI PRINCIPI RADA BODY & MIND STUDIJA:

Izvrsnost

Poštovanje internacionalnih standarda struke te standarda profesionalnih trenažnih centara, a koji se odnose na posjedovanje licence, opremanje studija, kontinuiranu specijalističku edukaciju i stručnost instruktora.

Ujedno istinska posvećenost poslu, sistematski promišljeno o onome što radimo i ljubav, nezaobilazni su u postizanju izvrsnosti.

Cjelovitost

Svaki član našeg tima poznaje širok dijapazon trenažnih metoda te i drugih body-mind tehnika, čijom fuzijom kreiraju unikatne Body & Mind programe, određene ciljevima i potrebama svakog klijenta. Sinergija svih članova tima kao i otvorenost za saradnju sa drugim stručnjacima, nužni su u cijelovitom pristupu klijentu i razvoju svih njegovih mentalnih i tjelesnih potencijala.

Personalizacija

Personalizacija ili individualni pristup treningu je osnovni uslov kvaliteta rada, sigurnosti, a time i visoke učinkovitosti treninga. Tako privatni treninzi ili rad u malim homogenim grupama garantuju polaznicima veću koncentraciju i preciznost pri izvođenju vježbi, instruktoru bolju kontrolu nad njima, a time i veću efikasnost treninga. Ovakvim pristupom je osigurano da polaznici izvode vježbe odabrane isključivo za njihovu tjelesnu konstituciju i kondiciju, a skladno njihovim ciljevima. Takođe, sa svakim se klijentom inicijalno provodi dijagnostika na temelju koje se određuju smjernice programa ili sastavlja cjeloviti program treninga i ishrane.

Edukativnost

Edukacija je jednostavno “naša stvar”. Od prvog susreta i tako iz treninga u trening, nastojimo da edukujemo svakog našeg klijenta o važnim segmentima kretanja. Shvaćajući smisao i svrhu, klijent postaje bolji u onome što radi, osamostaljuje se i kadar je i sam doprinijeti vlastitom zdravlju. Unutar tima psebno posvećujemo pažnju razvoju edukativnih vještina trenera, kako bi svaki naš trening imao dodanu vrijednost kroz doživljaj i edukaciju.

Inovativnost

Inovativnost Body & Mind-a iskazuje se primarno u metodologiji i filozofiji našeg rada ali i u našim brandovima: PROGRESSIVE®, Pilates on Demand® DVD ediciji, liniji sportske odjeće Body & Mind COLLECTION® itd. Posebno smo ponosni na naš PROGRESSIVE® sistem treninga, koji oblikujemo, nadograđujemo i zajednički stvaramo više od petnaest godina, a koji sumira sva naša znanja i iskustva te odgovara potrebama savremenog čovjeka.