PROGRESSIVE® KID

PROGRESSIVE® KID je sportski trening za djecu, a namjenjen je djeci predškolskog i školskog uzrasta (od 5. godine na dalje). Ovaj program osmišljen je da podstiče optimalan rast i razvoj djece te da poveća kvalitet i širinu njihovog motoričkog programa. Sportski trening za djecu je višestrani program rekreacije, usmjeren na tjelesni i motorički razvoj djece.

U fokusu ovog programa je rad na pravilnom držanju, poboljšanje mobilnosti i stabilnosti cijelog tijela, poboljšanje ravnoteže i propriocepcije, kvaliteta osnovnog kretanja i osnovnih pokreta, kvaliteta izvođenja različitih motoričkih zadataka te mišićno-skeletni i senzomotorički razvoj.

S obzirom na svoj opšti sportski karakter, ovaj program harmonično razvija funkcionalne i motoričke sposobnosti, u skladu sa biološkim i hronološkim dobom i polom djeteta.

U realizaciji ovog programa koriste se različite lopte i polulopte, nestabilne i balansne baze, ljestvice, ringovi, prepone, čunjevi, elastične trake, klupice, reakcijske lampice itd. U ovom treningu se djeca kotrljaju, hodaju, skaču, balansiraju, hvataju, bacaju, igraju i vesele. Osim različitih vrsta kretanja kojima povećavaju koordinaciju, ravnotežu i kvalitet kretanja, djeca u ovom programu savladavaju zadatke za razvoj kognitivnih sposobnosti i senzomotorike (fina motorika, taktilna percepcija, vizuelna i slušna percepcija itd).

Ovaj program je dio naše ponude od samog osnivanja Body & Mind Studija i kroz njega je već prošao veliki broj zadovoljne djece. PROGRESSIVE® KID program djeca mogu pohađati kao jedini oblik rekreacije ili on može biti podrška nekom od sportova koji treniraju.